Geocaching i Overholt

Geocaching er en hobby, hvor man ved hjælp af en GPS finder "skatte", som er placeret over hele verden. Alene i Danmark er der gemt mere end 11.000  (eleve tusinde) skatte.

Turen starter foran computeren hvor man på Geocaching.com eller Geocaching.dk finder koordinaterne, som man taster ind i GPS'en. Der finder man også en beskrivelse af stedet og et hint til hvor man finder "skattekisten". Skattekisten er typisk en 0,5-2 liters boks, enten en genbrugt plastikbeholder, dåse/boks fra yoghurt, is eller lign.

Man medbringer nogen små ting til at bytte med, så man tager en ting og lægger en ny ting i de kasser man finder. Det kan være en hoppebold, en lup, et par nye strømper, en lille lygte, en æske tegnestifter eller lign. af nogle få kroners værdi.

I cachen findes også en logbog som man skriver i, og på nettet logges fundet på koordinatsiden (Geocaching.com), når man er kommet hjem igen. Se billedet nedenfor.

Geocaching er med GPS'ernes udbredelse på vej til at blive en folkesport, hvor far kan bruge sin nye teknologi (GPS'en), mor få motion i naturen og børnene nyde spændingen i skattejagten. 3 ting på en gang!!

Men skattejægerne er en blandet flok der også omfatter pensionister som får et mål med søndagsturen og de unge fyre, som står op midt om natten for at blive den første der finder en ny cache.

Klik her for at læse mere om geocaching på wikipedia:  Wikipedia om geocaching

 

I Overholt findes der fortiden 2 skatte. De har ligget der siden efteråret 2008 - og de har allerede haft mange besøgende.

Se hvad skrives der i logbogen om skatten ved Randershøj. Læs mere her om den  anden skat, der er gemt i Overholt.

Randershøj skatten

 

God fornøjelse med skattejagten.

MEN husk at vise hensyn Finder du skatten må du ikke fjerne den eller dens indhold.

 

 

Temaer

 
Læs de gamle protokoller fra 1908 til 2000.
'Sommerfesten holdes kun, hvis krigen slutter'
'Salg af islandske pæle til at tørre fisk på'

 Læs mere 

 

Find skatte i Overholt med GPS/Mobil.

 


Læs mere 

 

Retur til foregående