Festpladsen ved mindestenen

 

Festpladsen

Festpladsen

Pladsen ved mindestenen er stedet, hvor den oprindelige skovejendom Overholt lå. Den lille høj på pladsen ligger på resterne af en af bygningerne.  Bygningerne blev fjernet allerede i 1917.  Pladsen fungerer i dag  som rasteplads for skovens gæster. På pladsen kan man parkere sin bil, mens man går en tur i skoven.

 

 

 

 

 

Madpakkehuset

Madpakkehuset på Festpladsen

I 2012 opførte skovens interessenter Madpakkehuset.

 Et flot hus bygget i træ og med solide borde og bænke, hvor man kan indtage sin medbragte mad.  Huset er opført med tilskud fra provenuet ved salget af det nu nedlagte Skannerup forsamlingshus. Madpakkehuset er opført ved anvendelse af gamle byggeteknikker - godt hjulpet af moderne maskiner til udgravning m.v.

 Klik her for at se billeder fra bygningen af madpakkehuset 

 

 

 

Mindestenen

Mindestenen på Festpladsen

I 1934 besluttede man at rejse en mindesten på pladsen.  Stenen har indskriptionen I/S Overholt Plantage 1908 Enighed gør stærk.  En understregning af det sammenhold, der grundlagde interessentskabet og skoven.

 

 

 

 

 

Jens Pedersens bænk

Jens Pie'sens bænk

Bænken på Festpladsen har sin egen historie.  Den er rejst til ære for interessentskabets mangeårige formand Jens N.  Pedersen, Gjern. Jens Pedersen var formand for interessentskabet i 22 år fra 1967 til 1985. 

 

 

Historien Hallo

Historien Hallo

Ved siden af bænken har Arkivsamrådet i Silkeborg Kommune opstillet en informationsstander, hvor du med din mobiltelefon ringe op til et nummer og få oplæst en historie om Overholt. 

Projektet har opstillet tilsvarende informationsstandere flere steder i Silkeborg kommune. 

 

Klik her for at læse mere om projektet Historien Hallo 

 

Temaer

 
Læs de gamle protokoller fra 1908 til 2000.
'Sommerfesten holdes kun, hvis krigen slutter'
'Salg af islandske pæle til at tørre fisk på'

 Læs mere 

 

Find skatte i Overholt med GPS/Mobil.

 


Læs mere 

 

Retur til foregående